İspanyollar avantajlı

B Grubu’nda hesaplar 2. maçların ardından iyice karşıtı. Özellikle İngiltere’nin Ukrayna karşısında 2 puan bırakması ‘‘klasik bir İngiliz hayal kırıklığı’’na neden olabilir.


Çek Cumhuriyeti 0 - 2 İspanya

İspanyollar sürprize izin vermeden yollarına devam ediyorlar. Çek Cumhuriyeti gibi fizik gücü çok yüksek bir takım karşısında da sahadan net bir skorla galip ayrılmayı başardılar. Bu skor İspanyolları üst tura çok yaklaştırdı. Çekler açısından ise durum oldukça karışık. Gruptan çıkmalarını için son maçta puan almaları gerekiyor. Hücumda bir türlü etkili olamama sorununu çözemezlerse İngilizler karşısında işleri çok zor. Gerçi İngilizlerin de kupa tarihlerinde bir bahtsızlığı var… Ancak kesin olan şey İngiltere-Çek Cumhuriyeti mücadelesi izlenesi bir maç olacak.

Çek Cumhuriyeti: 0
İspanya: 2 - Adrian 27, 47
Carlsberg Maçın Adamı: İspanya, Adrian


Ukrayna 0 - 0 İngiltere

İngilizlerin 1 topunun direkten döndüğü karşılaşmada Ukrayna karşısında 2 puan kaybetmeleri son maç öncesi sıkıntı doğurdu. Ancak maçı da kazanmak için etkili olduklarını söylemek zor. Fazla net pozisyonlu bir karşılaşma olmadı. 32. dakikada Sturridge’ın müthiş şutu belki direkte patladı ki 1 karış aşağıdan gitse müthiş bir gol olacaktı. Ukrayna tek önemli fırsatı 82’de Zozulya’nın toğu kaleciye nişanlamasıyla harcadı. Söylenebilecek pozisyonun bile olmadığı maç şuana kadarki turnuvanın en sıkıcı maçlarından.
Yine de ufak bir not... Chelsea’den Bolton’a kiralanan ve sezon boyunca iyi işler çıkaran Daniel Sturridge için.... Klasik forvetlerden oldukça farklı. Ayaklarına hakim, hakim olduğu kadar da seri hareketler yapan Sturridge bu maçla çok iyi şut çekebildiğini de gösterdi. Premier Lig’de önümüzdeki sezon da adından sıkça söz ettirecektir. Tabi İngilizler’i şampiyonada tutmayı başarabilir mi, orası soru işareti…

Ukrayna: 0
İngiltere: 0
Carlsberg Maçın Adamı: Ukrayna, Denys Garmash

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder