Red Bull ve Futbol


Sporun hemen hemen tüm dallarında Red Bull ismiyle karşılaşıyoruz. Son yıllarda da futbola el attılar. İşe önce genel merkezleri olan Avusturya’dan başladılar. ABD, Brezilya ve son olarak Almanya’ya uzandılar. Sadece reklam yapmakla kalmıyorlar. Gittikleri yerlerde futbola da olumlu katkılar sağlıyorlar. En azından kendi kulüplerine katkıları olduğu çok açık.


FC Red Bull Salzburg – 2005

Tarihinde sadece 3 şampiyonluk yaşamış olan Salzburg, Red Bull’dan sonra yani 6 yıl içinde 3 şampiyonluk daha kazandı. Red Bull’dan sonra transfere yaklaşık 48 milyon Euro harcadılar.

New York Red Bulls – 2005

Amerika’da futbol biraz daha farklı bir noktada olduğu için başarıyı kupa ve şampiyonuklara dökmek zor. Ancak orada da Thierry Henry gibi bir dünya yıldızını takıma katmak en az şampiyonluk kadar önemli.

Red Bull Brasil – 2007

2007’den sonra önce Paulista Série B’de şampiyonluk, ardından da Paulista A3’de gelen şampiyonluk. Son 4 sene de 2 lig yukarı tırmanmak önemli bir başarı sayılmalı.

RB Leipzig – 2009

Red Bull’un son gözdesi de Almanya’da Leipzig. İlk sezon NOFV-Oberliga Süd’da şampiyonluk geldi. 2010/2011 sezonunda da 18 takımlı Regionalliga Nord’da 4. sırada yer alıyorlar.

Hollanda'lı kızlar tutulmuyor...

19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda, Danimarka'da oynanan Hollanda-Litvanya maçı 11-0 genç Portakallar lehine sonuçlandı.  Daha önce de Beyaz Rusya ve Faroe Adaları'na 9'ar gol atmayı başardılar. Her geçen maç gol sayısını arttırıyorlar...