Juve'nin yeni golcüsü 'Luca Toni'

Luca Toni'nin İtalya'da formasını giyeceği 11. kulüp Juventus oldu. Quagliarella'nın da sakatlanıp, sezonu kapatmasıyla forvette sıkıntıya düşen Juventus'ta, Toni'nin neler yapacağını zaman gösterecek. 


Brezilya'dan üzücü bir an...



Brezilya'da Paulista Federasyonu'nun düzenlediği bir gençler şampiyonası. Coritnhians'lı gençler Cacerense'yi 7-1'le geçmeyi başarıyor. Ancak maçın henüz başında üzücü bir olay yaşanıyor. Genç Corinthians'lı orta saha Angelo rakibi Leandro'yla çok ters bir şekilde çarpışıyor. Ardından Angelo bilinçsiz bir şekilde kendini yerde buluyor. Ambulans da geç gelince, genç oyuncuya uzun süre sahada müdahele ediliyor.

Umarız önemli bir sağlık problemi yoktur...

Para var, huzur yok !...

Premier Lig’de ciddi şekilde şampiyonluk yarışı içinde yer alan Man City’nin, Emirates’te Arsenal ile oynayacağı zorlu maç öncesi yapılan idmana ‘yine’ bir kavga damgasını vurdu. Man City’de daha 1 ay önce Balotelli ve Boateng arasında, idmanda ciddi bir itiş-kakış yaşanmıştı.



Bu kez başrollerde  Kolo Toure ve Emmanuel Adebayor var. James Milner, Toure’yi kenara çekerken, geri kalanlar da Adebayor’la ilgileniyor.  

Xavi, Barcelona Tarihine Geçiyor


2010’a damgasını vuran oyuncuların başında gelen Xavi’nin, kariyerine başladığı takım olan Barcelona tarihine geçmesine sadece 1 maç kaldı. 

Rekor şuan için 16 sezonda 549 kez Barcelona formasını giymiş olan Migueli’de bulunuyor. Xavi ise 1998’de ilk kez formasını giydiği Barcelona A takımı ile bugüne kadar 548 karşılaşmada görev aldı. Pazar gecesi Levante karşısında görev almasıyla birlikte Xavi kulüp tarihinde en fazla forma giyen 2 isminden biri olacak. Ve muhtemelen de henüz 30 yaşında olan yıldız Barcelona’dan ayrıldığında ya da Barcelona’da futbolu bıraktığında kırılması pek de kolay görünmeyen yeni rekorun da sahibi olacak.

Barcelona’da en çok forma 5 isim:

Migueli - 549
Xavi - 548
Puyol - 506
Rexach - 449
Amor - 421
Zubizarreta - 410
Segarra - 402
Alexanko: 400
Rife: 397
Asensi: 394