Ve Suarez Liverpool’da…


Son 2 sezondur transferin en büyük gözdelerindendi Luis Suarez. Özellikle 2010 Dünya Kupası’nın ardından Ajax’tan ayrılması bekleniyordu ki yıldız golcü beklentileri boşa çıkardı ve sezona Ajax’ta başladı.
Devre arası transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala Ajax, Liverpool’un müthiş teklifini kabul etti ve Luis Suarez 26,5 milyon Euro karşılığında son yılların en kötü sezonunu geçiren Liverpool’a transfer oldu. Aynı zamanda bu transferle Suarez, bu bonservis fiyatıyla, Hollanda’dan en çok transfer bedeli ödenen 4. futbolcu olma unvanını da aldı. Ve yine aynı zamanda Liverpool Torres’ten sonra en pahalı transferini de gerçekleştirmiş oldu.


Faydalı Olur Mu???
Suarez, gelişiyle Liverpool’a bir hava katacaktır. Ancak takım olarak kötü bir sezon geçiren Kırmızılar’a tek başına Suarez’in de yetmesi mümkün değil ki Suarez’in Premier Lig’e ne kadar sürede ayak uyduracağını da kestirmek güç. Eredivisie’de oynayan futbolla, Premier Lig’de oynanan futbol arasındaki uçurum Suarez’in alışma süresini uzatabilir. Hatta belki de hiç alışamayabilir…