Başlıyor....

Danimarka'da düzenlenecek 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası bu akşam Beyaz Rusya-İzlanda maçıyla start alacak. Asıl beklenen maç ise ev sahibi Danimarka ile İsviçre arasında saat 21:45'te...



Buradan da The Blue Van'a genç Danimarka'lı oyuncuların eşlik ettiği güzel bir şarkı ve video...

http://www.u21denmark2011.com/news/articles/se-musikvideoen-til-young-proud

21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası - Danimarka
Yıldız adayları

Daha önceki U21 Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda önemli yıldız adaylarını izleme fırsatı bulduk. Kuşkusuz Danimarka'da düzenlenecek 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda da bazı isimler daha fazla ön planda yer alacak. İşte bunlardan birkaçı...


Skavysh Maksim - (BELARUS)
Genç yaşına rağmen Belarus’da son 5 sezondur şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Bate Borisov’da, 2 yıldır düzenli olarak forma giyen genç forvet, bu 2 yılda da takımın en çok gol atan isimlerinin başında yer almayı başardı. BATE’deki ilk A takım maçına 2008’de çıkan golcü, 2010 sezonunun sonunda bu formayla çıktığı toplam 68 maçta 21 gole imza attı. 2008’den bu yana Belarus U21 formasını giyen Maksim turnuvada takımının forvetteki en önemli ismi olacak. Belarus’un grubunun da fazla güçlü takımlardan oluşmaması genç yıldızın ve takımının işini de kolaylaştırıyor.

Nekhaychik Pavel - (BELARUS)
Yine bir BATE Borisov’lu... 2005’te BATE alt yapısına katılan Nekhaychik Pavel, ilk kez 2007’de giydiği A takım formasıyla bugüne kadar 81 maça çıktı. Oyunu 2 yönlü oynayabilen Pavel, BATE formasıyla ligde 11, U 21 formasıyla da 16 maçta 4 gol atmayı başardı. Orta sahada oynamasına rağmen sıkça ceza sahasına girip, gol arayan bir özelliği var. Ki ligdeki gollerinin büyük çoğunluğu ceza sahası içinden. Orta sahada adından söz ettirecek isimlerden olabilir.

Kolbeinn Sigborsson - (İZLANDA)
Genç yaşta AZ Alkmaar’ın kadrosuna kattığı Kolbeinn Sigthorsson, başarılı bir sezonu geride bıraktı. İzlanda formasıyla eleme maçlarında da 7 karşılaşmada görev alıp 3 gole imza atan genç forvet, bu sezon Alkmaar’ın Venlo’yu 6-1 yendiği maçta attığı 5 golle adından söz ettirmişti. Adam geçme özellikleri fazla iyi olmasa da ki yaşı oldukça genç, ceza sahasında son vuruşlarda iyi bir görüntüsü var. Turnuvada da İzlanda’nın en büyük kozlarından olacaktır.

Granit Xhaka - (İSVİÇRE)
Basel'de forma giyen orta saha Granit Xhaka 21 Yaş Altı milli takımının en genç isimleri arasında yer alıyor. Sol ayağına hakim genç 2009 yılında Nijerya’da düzenlenen U 17 Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olan İsviçre milli takımında da görev aldı. Turnuvadaki 7 maçta da forma giyen Granit Xhaka 1 gol 3 asistlik bir performans sergilemişti. Danimarka’da da takımın başı çeken isimlerinden olacaktır.

Benjamin Siegrist - (İSVİÇRE)
Kalecilerin turnuvalarda ön plana çıkması genelde zordur. Ancak yine de İsviçre’nin genç file bekçisinden bahsetmeden geçmek doğru olmaz. U 17 Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olan İsviçre’nin kadrosunda yer alan ve yıldızı bu turnuvada parlayan Siegrist, aynı zamanda bu turnuvada ‘Altın Eldiven’ ödülünü de aldı. Zaten buradaki başarılı performansının ardından Basel’den Aston Villa’ya transfer oldu. Kendinden daha kıdemli Yann Sommer ve Kevin Fickentscher varken şans bulursa adından yine bahsettirecektir

Iker Muniain - (İSPANYA)
Iker Muniain turnuvadaki en büyük favorim. (Bilen zaten biliyor kendisini.) Bilbao alt yapısında yetişen genç yıldız İspanya’nın alt yaş kategorilerinde ve Bilbao’nun genç takımlarında daha çok forvette görev alıyordu. Ancak A takıma çıkmasıyla işler biraz değişti. Fizik olarak biraz zayıf kalması nedeniyle kenarlarda da oynatılmaya başlayan Iker Muniain hem çok seri hem de çok süratli. Ayaklarına da çok hakim olan genç yıldız çok rahat adam geçmesiyle de biliniyor. İspanya geniş bir kadroya ve önemli alternatiflere sahip. Ancak ben ne olursa olsun Iker Muniain’in maçların büyük bölümünde oynayacağını ve turnuvanın da en fazla adından söz ettiren isimlerinden olacağını düşünüyorum.

Christian Eriksen - (DANİMARKA)
Merakla beklenen isimlerin başında geliyor Christian Eriksen. Odense’de yıldızı parladıktan sonra Ajax’ın dikkatini çeken Christian Eriksen, 2010’da ilk kez A takım düzeyinde forma şansı buldu. İlk sezonunda direk oynama fırsatı çok bulamasa da özellikle bu sezon Ajax orta sahasının demir başlarından olmayı başardı. Ayaklarına çok hakim olan genç yıldız aynı zamanda çok da seri. Tek dezavantajı ise fiziğinin biraz zayıf kalması. Yine de onun yetenekleri bu açığı kapatacak cinsten. Ajax’ın dünya futboluna kazandırdığı önemli orta sahalardan biri olması beklenen Eriksen, milli takım için de büyük önem taşıyor. Danimarka formasıyla alt kategorilerde forma giydiği 35 maçta 11 gol atan yıldız adayı, daha çok klasik ‘10’ numaralar gibi oynamayı seviyor.

Daniel Sturridge - Scott Sinclair - (İNGİLTERE)
Strurridge, kiralık olarak forma giydiği Bolton’da, Sinclair ise Premier Lig’e yükselen Swansea’de adlarından sıkça söz ettirdiler. İngiltere’nin çok geniş bir kadrosu olmasına rağmen bu iki ismin takım elenene kadar maçların büyük çoğunluğunda oynamalarına kesin gözüyle bakılıyor.
İki isim de artık oldukça popüler.

Connor Wickham - (İNGİLTERE)
İngiltere takımının büyük çoğunluğu diğer ekiplere oranla adına aşina olduğumuz isimlerden oluşuyor. Bu isimlerin içinde en az göze batan İpswich’te forma giyen forvet Connor Wickham. 18 yaşındaki genç kadronun en tecrübesiz ve en genç ismi. İngiltere’nin genç takımlarında bugüne kadar 18 maça çıkan Wickham, 2 sezondur İpswich formasını düzenli olarak giyiyor. Uzun boyunun yanı sıra güçlü fiziğiyle de dikkat çeken Connor Wickham, Sturridge, Delfouneso, Scott Sinclair gibi isimler varken fazla forma şansı bulursa adından söz ettirecektir.

Tomas Pekhart - (ÇEK CUMHURİYETİ)
Çek Cumhuriyeti’nin elemelerde de en göze çarpan isimlerinden olan Tomas Pekhart uzun boyuyla az da olsa Koller’i anımsatıyor. 2004 yılından bu yana Çek Cumhuriyeti genç kategorilerinde forma giyen Pekhart, kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Slavia Prag’ta Tottenham’ın dikkatini çeken Pekhart’ın belki de en büyük hatası erken yaşta zor bir ülkeye gitmek oldu ki İngiltere'de pek başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Southampton ve Slavia Prag’ta kiralık oynadıktan sonra Jablonec’de kendisinden yine söz ettirdi ve Sparta Prag’a transfer oldu. Şimdi ise Bundesliga ekiplerinden Nürnberg forması giyiyor. A takım düzeyindeki ilk maçı da Türkiye’ye karşıydı… Elemelerde olduğu gibi finalde de bize bol gol izletecektir.