Arayış...


İstanbul Bld 2 - 0 Galatasaray

Galatasaray 3 - 1 Samsun

Karabük 1 - 1 Galatasaray



Galatasaray SK Football Formation by Les Leones - Turkey Soccer


Galatasaray SK Football Formation by Les Leones - Turkey Soccer


Galatasaray SK Football Formation by Les Leones - Turkey Soccer

Lige çok da iyi başlayamadığımız bir gerçek... 3 maç da farklı senaryolarla oynandı zaten. 3 maç için oyunun belli bölümlerinde çok iyi bir görüntü çizerken, kimi zamanlarda da ne yapacağını bilmeyen bir Galatasaray gördük. Aslında ilk haftalar için çok da anormal sayılmaz bu gibi gel-gitler. Zaten bir arayış içinde olduğumuz gerçeği de var. İlk 2 maça 4-3-2-1 ile başladık ki 2. maçta mecburen daha farklı bir sisteme geçip, iyi de sonuç alınca Karabük maçında da bu düzeni bozmadan sahada yer aldık. Belki gözlem açısından çok önemli bir karşılaşma olacaktı ki Muslera’nın oyunun başında atılması, uzun zaman sonra 4-4-2 ile izleyeceğimiz Galatasaray’ımızı da bu düzende adam gibi izlememize engel oldu.

Yine de şu 3 maçın kısa bir özetini yapacak olursak henüz Fatih Terim’in de nasıl bir düzende sahaya çıkacağımıza tam olarak karar veremediğini düşünüyorum. Belki anlayışımız sahaya dizilişimiz ne olursa olsun aynı olacaktır ama yine de formasyon olarak bir soru işareti taşıyoruz. 4-3-2-1’de de iyi sinyaller verdik 4-4-2’de de… Bize şuan en uygunu budur demek zor ancak yine de sanki 4-4-2’yi daha iyi uygulayabiliriz gibi duruyor. En azından şuana kadar izlediğim maçlar bunu gösterdi. İyi bir Baros, Sercan’la da Elmander’le de başarılı işler çıkartabilir. Ancak burada kilit ismin Sercan olduğunu düşünüyorum. Oyun stili olarak Elmander’le de Baros’la da iyi bir uyum yakalayabilir. Yani en azından ileri uçta Sercan’ın yanındaki ismin değişebileceğini düşünüyorum. Zaten en kilit nokta da burası gibi görünüyor. Diğer bölgeler daha esnek ve daha alternatifli.

Önümüzdeki Eskişehir maçı ve sonrası artık düzenin yavaş yavaş oturması gerekiyor. Ne oynayacağımızda Eskişehir ve Ankaragücü maçlarıyla ortaya çıkacaktır.



***
Bu arada artık milli formayla kaç maç oynadığının bir önemi olmadan, ayağa pas yapamayan, top çıkarmayı beceremeyen stoperimiz Gökhan Zan ilerleyen haftalarda umarım daha az forma şansı bulur. Gökhan Zan'da ısrar etmektense Semih Kaya gibi bir isme şans vermek çok daha iyi olur. En azından Semih hata yaptığında ya da pas atmayı beceremediğinde üzülmeyiz, gençliğine tecrübesizliğine veririz. 30 yaşında bu işi 'profesyonel' anlamda yapan ve Türkiye'nin en önemli takımında oynayan milli bir stoperin artık amatör düzeyde yaptığı hataları görmek istemiyoruz.