Futbola saygı duyan adam... David Beckham


Görüp görebileceğimiz en büyük ve en çok saygıyı hak eden oyuncularından biri olan David Beckham, kariyerinin sonlarına doğru 5 sezondur formasını giydiği Los Angeles Galaxy ile Major League Soccer şampiyonluğuna da ulaşmayı başardı. Onun ne kadar kariyerli, ne kadar önemli bir isim olduğundan fazla bahsetmeye gerek yok. Anlatmamız gereken, onu bazı dünyaca ünlü oyunculardan ayıran en önemli nokta. Yani işine, futbola duyduğu saygı. Özellikle bizim kendi futbolcularımızın maalesef bir kısmında olmayan, hatta önemli bazı yıldızlarda bile olmayan bir özellik aslında.

Real Madrid’den sonra çok yüksek paralar ve Adidas’ın katkılarıyla o zamanlar çok daha basit olan MLS’ye transfer olan Beckham için bir kısmımız kariyerine nokta koymadan önce para kazanmayı hedeflediğini düşündük. Para kazandı kazanmasına ama bazıları gibi sadece para kazanmak için gitmediğini de gösterdi. Hem Los Angeles’a hem de MLS’ye büyük katkı sağladığını düşünüyorum. MLS’ye gidenlerin bir kısmının aksine işini yine her zaman olduğu gibi çok ciddi ve disiplinli bir şekilde yapmayı sürdürdü. 2 kere Milan’a kiralık geldiği dönemde de Milan için çok iyi işler yaptı ve yine MLS’ye döndüğünde LA Galaxy formasını giydi. LA Galaxy’de geçirdiği 5 sezon sonunda da mutlu sona bu yıl final maçında Houston Dynamo’yu 1-0 yenerek ulaşmayı başardılar. Beckham bu sezon 15 asistle ligde en çok asist yapan 2. oyuncu olurken, 5 sezon toplamında LA Galaxy formasıyla ligde 74 maçta 11 gol, 31 asistle oynadı.

Beckham’ı futboldan uzak tutabilecek onca etken varken, onun işini, futbola fazla da alışık olmayan bir ülkede olmasına rağmen çok iyi şekilde yapması, ne kadar da büyük ve saygı duyulması gereken bir oyuncu olduğunu göstermeye yetiyor aslında…