Elmander'i aramak... Galatasaray 1 - 1 Eskişehir


Belki Elmander ilk bakışta takımın yıldızı, bir numaralı ismi gibi görünmeyebilir ancak şu kesin bizim oyun planımızdaki yeri çok büyük. Alınan kötü sonuçların tamamen Elmander'in yokluğuna da bağlamak doğru olmayabilir ancak ben en önemli etkenlerden olduğunu düşünüyorum.  

Eskişehir maçında da Braga'da olduğu gibi çok farklı bir senaryo ve oyun yoktu. Ve tabii yine Elmander'in yokluğunu hissettik. Elmander diyorum her seferinde çünkü elimizdeki forvetlerden bu işi yapabileni o. Ne Umut ne de Burak orta sahadan top çıkartan, hücuma geriden başlayan golcüler değil. Ceza sahası içinde etkili olan, top almaya geriye gelmeyen, hücuma top sürerek orta sahadan başlamayan özellikte iki oyuncu sahada olunca hem takımın geri kalanı daha çok yoruluyor hem de bal yapmayan arı gibi dolanıyoruz. Braga maçındaki gibi Umut ve Burak aynı eksiklikleri bize hissettiriyorlar. 

Bir açıdan da artık eğer bu şekilde sahada yer alacaksak, onları tehlikeli bölgede daha fazla pozisyona sokacak oyun içi stratejileri de bulmalıyız. Ancak onlarsız 2 kişi eksikken hele ki Braga ve Eskişehir'in olduğu gibi 40 metrede 11 kişiyle bekleyen takımlara karşı zorlanmamız, pozisyon bulamamamızda anlaşılabilir bir durum. Anlaşılabilir ancak çözülmesi gereken bir durum. Skor üstünlüğünü ele alınca Burak-Umut ikilisinin de etkisi artıyor ancak o üstünlüğü ele almak hiç de kolay olmuyor bu ikiliyle.

Umarız Elmander ben kısa sürede sahalara döner ve Umut-Elmander ya da Burak-Elmander ikilisiyle maçlara başlarız.

*** Umut Bulut bu sezonki resmi maçlarda attığı 7 golün 5'ini Elmander oyundayken kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder