Çekler'in gecesi...

Danimarka’da düzenlenen 21 Yaş Atı Avrupa Şampiyonası’nda bugün B Grubu maçları oynandı. İlk maçlar sonunda İngiltere ve İspanya gibi turnuvanın favorilerinin yer aldığı grupta Çekler önemli bir avantaj yakaladı.


İspanya 1 - 1 İngiltere

İkinci günün en önemli karşılaşması turnuvanın 2 büyük favorisi İngiltere ile İspanya arasında oynandı. Çıkan beraberlik sonucu pek de şaşırtıcı sayılmaz. Aslında 2 takım için de ilk maçı kaybetmemek diğer maçları kazanıp üst tura çıkma anlamı taşıyordu zaten. İlginç olan İngiltere gibi uzun boylu, fizikli ve yan toplarda etkili bir takım karşısında İspanya’nın kornerden bulduğu golle öne geçmesi oldu… Barcelona havası İspanya milli takımlarının tüm yaş kategorilerinde karşımızı çıkıyor. Bu maçın da büyük bölümünde çok pas yapıp ( gerekli gereksiz) oyunu tutan taraf oldu genç İspanyollar. Artık İngilizler son hamleleri yaptıkları sırada Smalling’in başlattığı atakta Kyle Walker’ın topu iyi kullanıp, Welbeck’le buluşturması ve Welbeck’in detopu çok şık bir şekilde düzeltip ağlara göndermesi İngilizler’in puanı kurtarmasına yetti.
Bu maçtan sonra İspanyollar’ın gruptan kesin olarak çıkacaklarını düşünüyorum. Bu maçı kaybetmemek onlar için çok önemliydi ki bunu da başardılar. İngilizler için yine de soru işaretleri var. İyi bir kadroya sahipler ancak özellikle elemelerde de çok başarılı bir performans sergileyen Çekler karşısında ne yapacaklarını kestirmek güç. Klasik bir İngiliz hayal kırıklığı da yaşayabiliriz.


İspanya : 1 - Herrera 14
İngiltere : 1 - Welbeck 88

Carlsberg Maçın Adamı : İspanya, Thiago Alcántara


Çek Cumhuriyeti 2 - 1 Ukrayna

Grubun diğer maçında ise Çek Cumhuriyeti, bence şampiyonanın en zayıf halkası olan Ukrayna’yı 2-1’le geçmeyi başardı. İki takım adına da forvetlerin suskun kaldığı karşılaşmada Çekler’in 2 golü de orta sahanın göze batan isimlerinden Dočkal’dan geldi. Ukrayna’nın tek sayısını ise Biliy kaydetti.

Çek Cumhuriyeti : 2 - Dočkal 49, 56
Ukrayna : 1 - Biliy 87

Carlsberg Maçın Adamı : Çek Cumhuriyeti, Bořek Dočkal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder