A Grubu 2. maçlar


Danimarka, kendisi açısındna bu çok kritik günü kayıpsız atlatarak şimdilik turnuvaya devam etmeyi başardı. İsviçre ise 2. maçında da sahadan gol yemeden galip ayrılmasını bildi. 2 maçta öne çıktığını düşündüğüm noktalar, Danimarka’ya Nicolai Jorgensen’in galibiyeti getiren güzel golü ve İsviçre’yi sırtlamaya devam eden Shaqiri’nin performansı…



Danimarka 2 - 1 Belarus

Turnuvanın ev sahibi Danimarka, kaybetmesi halinde eleneceği bu karşılaşmaya doğal olarak galibiyet parolasıyla çıktı. Zaten kağıt üstünde de baktığımızda Danimarka’nın kazanması normal sonuç olurdu. Maçın 20. dakikasında Belarus’un Baga’yla attığı gol şok etkisi yarattı. Ancak Danimarka çok çabuk tepki verdi bu gole. Biraz da ev sahibi olmanın avantajıyla verildiğini düşündüğüm penaltı sayesinde beraberlik golü geldi. Eriksen aslında kötü kullandı penaltıyı ancak dönen topta golü atmayı başardı. Ev sahibinin biraz daha üstün olduğunu söyleyebiliriz ancak bu üstünlük hiçbir zaman ezici üstünlüğe dönüşmedi maç içinde.
Gelelim o dakikaya. Leverkusen’de forma giyen Nicolai Jorgensen sahneye çıktı. Savunmadan aldığı topu biraz sürdükten sonra çok düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi genç yıldız adayı. Şuana kadarki en güzel gol belki de turnuvanın en güzel 3 golünden biri olacak Jorgensen’in şutu.
Danimarka bu galibiyetle grupta ipleri eline aldı. Kazanması halinde lider olamasalar bile üst tura çıkmaya hak kazanacaklar. Son maçtaki rakip turnuvaya veda eden İzlanda olacak.

Danimarka: 2 - 22 Eriksen, N. Jorgensen 71
Belarus: 1 - Baga 20

Carlsberg Maçın Adamı: Danimarka, Cristian Eriksen


İsviçre 2 - 0 İzlanda

Önemli bir jenerasyon yakalayan İsviçre, gruptaki 2. maçını da kayıpsız atlatmayı başardı. İzlanda önünde aldıkları 2-0’lık galibiyetle yollarına kayıpsız şekilde devam ediyorlar. Sadece istatistiklere, yorumlara bakarak konuşursak İsviçre’nin çok da sürpriz olmayan bir galibiyet aldığını söyleyebilirim. İlk maçın yıldızı Xherdan Shaqiri İsviçre’yi taşımaya devam ediyor. Maçın henüz 1. dakikasında kaptığı topu Frei’la buluşturuyor ve Frei da kaleciyle karşı karşıya pozisyona gole çevirmeyi başarıyor. Dakikalar 40’ı gösterdiğinde bu kez yine kendisinden çokça bahsedilen isimlerden Emeghara sahne alıyor ve İsviçre’nin 2. golü geliyor. İkinci yarıda başka gol olmayınca İsviçre yine bir galibiyet aldı.


İsviçre: 2 - Frei 1, Emeghara 40
İzlanda: 0

Carlsberg Maçın Adamı: İsviçre, Innocent Emeghara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder