Yarı finalistler belli oldu

Yine hayal kırıklığı
21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda grup maçları tamamlandı. Grup maçlarının ardından favoriler arasında da yer alan İngiltere ve ev sahibi Danimarka elendi. Yine bir klasik İngiliz hayal kırıklığı olack mı soruları vardı turnuva öncesi ki bu yine gerçekleşti. Ellerinde çok iyi bir kadro olmasına rağmen İngilizler son maçta Çekler’e kaybederek turnuvaya veda ettiler. Aslında her şey onların istediği gibi ilerliyordu. Welbeck’in 76’da gelen golü bir anda İngilizleri üst tura yaklaştırdı. Son dakikalara kadar büyük çekişmeye sahne olan maçta normal sürenin bitimine 1 dakika kala, oyuna yeni giren ve takımın en genç isimlerinden olan Jan Chramosta, Marcel Gecov’un şutunda İngiliz kaleci Fielding’in enteresan çıkışından da yararlanarak topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra İngilizlerin büyük bir mucizeye ihtiyacı vardı ki gol ararken 90+4’te kontrataktan bu kez ilk golü atan Chramosta’nın pasında boş kaleye Pekhart’ın topu yuvarlamasıyla Çekler’in 2. golü geldi. Son düdük ve yine klasik bir İngiliz hüsranı… Çekler’in istikrarını da kutlamak gerekir ki elemelerde de çok başarılı bir performans sergilemişlerdi.

Ev sahibi elendi
Son maçların ardından bir başka sürpriz de Danimarka’nın elenmesi oldu. Son maçta grubun iddiasız takımı İzlanda karşısında puan alamamaları büyük beklentilerle başladıkları şampiyonaya veda etmelerine neden oldu. Aslında İzlanda’nın kadrosuna da bakınca önemli yıldız adayları olduğunu görüyoruz ancak son maçta durum bu kadar kritik olunca açıkçası Danimarka’nın hem de evinde kaybedeceğini tahmin etmek zordu… Ajax’ın genç yıldızı Christian Eriksen’in takımı sırtlaması bekleniyordu ki tek başında en azından bu turnuvada başarısız olduğunu söyleyebiliriz.

Belarus sürprizi
Belarus yarı finale yükselenler içerisinde en sürpriz olan isim. Aslında biraz da şanslarının yardımıyla üst tura çıkabildiler. Son maçta şuana kadar çok başarılı bir performans sergileyen İsviçre’ye kaybetmelerine rağmen, İzlanda-Danimarka maçından bekledikleri sonuç çıktı ve mutlu sona ulaştılar. Aslında onlar için büyük bir başarı. Zaten yarı finaldeki rakipleri İspanya olduğu için açıkçası yola devam edebileceklerini de düşünmüyorum. İsviçre’den de bahsetmeden olmaz. Daha önce de belirttiğim gibi çok iyi bir jenerasyonla bu şampiyonaya geldiler. Ki grup maçlarında da bunu başarılı bir şekilde bizlere de gösterdiler. Çekler’le oynayacakları yarı final maçı belki de turnuvanın en güzel maçı olacak.

Son olarak da İspanya… Her açıdan 8 takım içinde şampiyonluğa en yakın olan İspanyollar, oldukça rahat maçların ardından yarı finale geldiler. İngiltere maçında bile çok zorlandıklarını söyleyemem. Valencia’nın yıldızı Mata’nın omuzlarında ilerleyen İspanyollar için Belarus’la oynayacakları yarı finalin de çok zorlu geçmesini beklemiyorum.



Yarı Final Eşleşmeleri
İspanya-Belarus
İsviçre-Çek Cumhuriyeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder