Kupa sahibini buluyor…


2011 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda sona gelinde. Turnuva öncesi şampiyon adayları arasında ismi geçen İspanya ve İsviçre beklendiği gibi yarı finaldeki rakiplerini geçip, final oynamaya hak kazandı.

Özellikle İspanya’nın final öncesi son randevusunda, Belarus’a karşı çok zorlandığını söyleyebiliriz. Belarus, ilk yarıda bulduğu golle 1-0’lık üstünlüğüne son dakikalara kadar sürdürmeyi başarsa da yoğun baskıya daha fazla direnemedi ve İspanya adına turnuvada iyi işler çıkaran isimlerden Adrian’a engel olmadı. Bitime 1 dakika kala Adrian’ın golü İspanya’ya adeta hayat verdi ki uzatmalara geçildikten sonra 113. dakikada Jeffren’in golü İspanyolları finale taşımaya yetti. İspanya finale çıkarken, elinden geleni yapan Belarus ise 3’ünclük mücadelesi için Çek Cumuhriyeti’nin karşısına çıkacak.

İsviçre 2009’da 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan kadrosunun büyük kısmıyla geldiği bu şampiyonada da yakaladığı jenerasyonun hakkını verdi diyebiliriz. Son maçta Çek Cumhuriyeti karşısında oldukça zorlandılar. 90 dakikada eşitlik bozulmadı ve uzatmalara giden maçta İsviçre Mehmedi’nin attığı golle finale yükselmeyi başardı. Finalde de İspanya önünde kazanmaları kimse için sürpriz olmamalı. Turnuvada kalesinde gol görmeyen tek takım olan İsviçre’nin kesinlikle hafife alınmaması gerekiyor.

3’üncülük maçı
Çek Cumhuriyeti-Belarus

Final
İsviçre-İspanya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder